Een klein jasje voor een klein meisje

/
7 Comments
Weer een babytje geboren. Weer een cadeautje dus.
Ik maakte opnieuw een zelfgemaakt cadeautje. Een jasje deze keer.


Ons Sepke speelt hier even model. Het jasje is nog niet te vrouwelijk voor hem dus hij heeft geluk :-) 
(Zalig dat hij nog niet kan tegenspreken) :-) 

Het patroon


Ik koos ervoor het "Zo geknipt" jasje te maken. Waarschijnlijk wel al gekend in heel blogland. 
Het boek is niet gemakkelijk meer te vinden maar geen paniek! 
Mind the whale bracht dit patroontje ook apart uit. Met ontzettend leuke aanpassingen zoals berenoortjes en pinnemutsjes. 



Stofjes 


Het binnenste stofje is een zalig sprookjesstofje waar ik al lang verliefd op ben. Ik kocht het ooit in solden bij een sluitende stoffenwinkel. Het roodkapjes thema vind ik fantastisch!
Het jasje is volledig omkeerbaar. Al is het stofje hiervoor misschien een beetje te druk?

Het blauwe stofje is een zalig sponsje van de stoffenkamer. Ons Sepke gaat hier zeker ook kleertjes in krijgen! Zalig stofje!


Nog even een klein vraagje! 
Wat vinden jullie van zelfgemaakte cadeautjes? 

Ik maak steeds meer cadeautjes (zeker voor pasgeboren babytjes). Ik vind dit vaak voldoende. Mijn vriend vind het soms nogal goedkoper overkomen en vind dat we er nog iets "vanuit de winkel" moeten bijkopen. 
Wat vinden jullie? 



You may also like

7 opmerkingen :

  1. Wat een leukerd! Ik moet zeggen dat ik je dilemma wel herken. Ik probeer altijd in te schatten in hoeverre de ontvanger het zelfgemaakte cadeau kan waarderen. Als ik denk dat dat niet zo is, dan begin ik er niet aan. Als ik iets zelf maak, geef ik altijd wel een compleet setje. Meestal is daar dan ook iets uit de winkel bij. Helaas heb ik geen vrienden die kleding zelf maken, maar ik zou erg blij worden van zo'n schattig zelfgemaakt jasje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht al dat ik Seppe herkende!!! Het jasje vind ik geweldig leuk. En zelfgemaakte cadeautjes vind ik ook heel leuk. Sommigen vinden het armoedig, maar die kunnen er zelf niks van denk ik, want materiaal en tijd(!!!) zijn ook kostbaar. Groeten Marita.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zelfgemaakt is juist veel mooier en heeft meer waarde omdat je er ECHT tijd in hebt gestoken! Ik moet zeggen, *Cataleya* loopt nog steeds te showen met haar persoonlijke slabbetjes en toiletzakje! Niks beter dan dat dus ;) xx Djen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind zelfgemaakte pakjes het leukst oom te geven en krijgen,maar weet soms oook niet goed of iedereen dit apprecieert...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind zelfgemaakte pakjes het leukst oom te geven en krijgen,maar weet soms oook niet goed of iedereen dit apprecieert...

    BeantwoordenVerwijderen