De ideale laptoptas

/
19 Comments
Hypes, ik probeer er niet altijd in op te gaan. Soms zie je te veel hetzelfde verschijnen.
Maar ik geef toe, vaak ben ik er ook gevoelig aan en koop ik het stofje dat je overal ziet verschijnen. Het moet maar niet zo mooi zijn :-).

Momenteel is er een andere nieuwigheid de naaiwereld terecht aan het veroveren!
De super getalenteerde Sisko by Mieke kwam met een nieuwe webshop. De webshop voor iedere tassenmadam.
Alles wat ik al lang kon gebruiken, alles voor de perfect afgewerkte tas en zovele extra's zijn in de shop te verkrijgen. Maakt me helemaal gelukkig!

Allen dus naar de K-Bas shop!

Terug to the point: Ik maakte een grote bestelling met een laptoptas in het achterhoofd. Mijn nieuwe laptop kon niet langer uitblijven.
Ik werkte met een super patroon en fantastisch materiaal. Kan niet anders dan dat ik super tevreden ben met het resultaat!

Het patroon

Ik greep opnieuw naar mijn favoriete boek. Mijn tas.
Hier werd al veel uit gemaakt, zie maar hier, hier en hier.  Er zijn er nog dus klik gerust nog wat verder op mijn blog :-)

Ik maakt de brede Ida. Zo past er perfect mijn laptop en mijn blogkaft in. Adapter en muis vinden ook hun plaatsje.Veranderingen:  Ik paste de voorkant lichtjes aan. Ik plaatste de zak voor de hengsels in plaats van achter. Ik verlaagde hem ook een aantal cm. Vind ik een leuker effect geven.
Binnenin voorzag ik 2 stevige rekkers die mijn laptop op hun plaats houden.


Achteraan zie je de leren riemen wel volledig. De bodem verstevigde ik extra met Fast2fuse. Zorgt er ineens voor dat de binnenkant van mijn tas ook vastzit.


Stoffen en materiaal


Zoals ik al zei komt het meeste materiaal van K-Bas.
De buitenkant werd gemaakt uit het kurkleer. Verwerkt inderdaad zo gemakkelijk als ze zeggen! zelfs bij meerdere lagen ging mijn eenvoudig naaimachineke er gemakkelijk door.
De riemen zijn prachtige leren banden, samen met de rivetten geeft het de tas een super afwerking.De voering werd gemaakt uit een prachtig katoentje van Julija's.Het was wel wat werk maar ik ben volledig verliefd op de tas.
Ik dien enkel nog een schouderriem te maken. Maar die leren band vergat ik domweg te bestellen. Domme ikke! :-)

Maakten jullie al tassen met dit materiaal?You may also like

19 opmerkingen :

 1. Je bent terecht verliefd op je tas! Knap gemaakt! Voorlopig werkte ik enkel met kunstleder maar dat kurkleer ziet er zo lekker soepel en zacht uit, dat moet ik ook hebben, denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kurk leer is echt 1000 keer beter dan het kunstleer! Verwerkt veel gemakkelijker en blijft veel mooier! Ik ben echt fan! 😀

   Verwijderen
 2. Instant love!! Keiknap!
  Ik verwerkte het blauwe kurkleer met cognac erbij. De 2e bestelling is al toegekomen en omdat het zo fijn veerwkt zullen er nog vele bestellingen volgen - ook echt fan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw!! Wat een pareltje!!! ❤️❤️❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel knap gedaan!!

  Ik vind dat kurk echt geweldig, heb het nu ook "in't echt" gezien en gevoeld en 't is echt leuk materiaal. Zelf zie ik me er nog niet meteen mee werken omdat tassen en dikkere materialen echt uit mijn comfortzone is..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ge-wel-dig! Terecht helemaal verliefd, ik ben het ook. Ga jouw post één van de dagen delen, als dat mag?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Chic, echt enorm chic! Ik ben ook vrijwel meteen bezweken voor de hype, dus ik begrijp je volledig :) Eerst nog wat andere to-do's van mijn lijstje strepen en dan eens goed nadenken wat ik met mijn lapje ga maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo mooi dat ik hier een schameloze kopie van heb gemaakt. Dank je voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wauw, blijf steeds terug komen bij je post... blauw leer en kurkleer ligt klaar.... wellicht wordt het een zusje van jouw tas hihihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi! Heb je er binnenin een extra vak gemaakt om je laptop op zijn plaats te houden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik voegde geen extra vak toe. Wel 2 stevige rekkers waar ik de laptop kan achtersteken. Vind ik wel gemakkelijk werken.

   Verwijderen
 10. Zo mooi! Heb je er binnenin nog een extra vak gemaakt voor je laptop?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo mooi! Heb je er binnenin nog een extra vak in gemaakt voor je laptop?

  BeantwoordenVerwijderen