Zet eens een leren handtas in elkaar

/
8 Comments
Tijdens een enorm leuke blogmeeting/ shop uitstapje werd ik verliefd op Anneke haar handtas.
Een zelf in elkaar gezet leren boekentasje. Helemaal mijn ding.

Wou ik ook! Ik ging dus voor een kleine na-aperij. Sorry Anneke!

Dit is mijn resultaat:


Het patroon 


Ik moet toegeven dat ik dit niet zelf heb verzonnen, ook het leer heb ik niet zelf gestikt. Anneke leerde me de super leuke pakketten van Simple Way kennen. Je kan op deze site hele DIY pakketjes kopen. Het leer is gesneden en voorzien van gaatjes. De draad en naald zijn geleverd. Het is aan u om alles MET DE HAND in elkaar te naaien. 

Ik wou er echter nog meer mijn eigen ding van maken en koos ervoor om langs binnen de tas te voeren met een enorm leuk katoentje. Veel meer werk en meer lagen waar je u naald door moet krijgen. Maar ik vind het al het prutswerk waard! 
De kanten waar het niet genaaid wordt moest ik het stofje lijmen. Om zeker te zijn van de stevigheid heb ik dit door de schoenmaker laten doen. 


Het stofje 


Het stofje kocht ik lange tijd geleden bij de stoffige zolder. Het is een superzacht katoentje vol knoopjes. Het ideale stofje voor mij dus! 


Mijn nieuwe favoriete handtas is geboren! Ik ben er verliefd op. En alles wat ik allemaal meesleur kan erin! 

Onlangs vertelde een collega me dat ze ervan verschoot wat ik allemaal uit mijn handtas haal :-) Misschien moet ik binnenkort de inhoud ook eens met jullie delen. 


You may also like

8 opmerkingen :

 1. Hoe tof is die handtas?! Ik ben jaloers! Ik denk dat ik ook eens op die site ga kijken...

  En ik sleur volgens mijn vriend ook altijd teveel mee en dan krijg ik van hem een nieuwe cadeau. Een kleinere zodat ik minder kan meenemen. Hij begrijpt niet dat ik al die dingen wel nodig heb. Hihi... Maar ja, als dat de manier is om een nieuwe te krijgen :-). Mij hoor je niet klagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al die prullen heb je inderdaad nodig he! Een kleinere tas hou ik nooit lang vol, of ik pak gewoon een tweede mee. mijn ventje wordt er ook soms zot van, zeker als ik mijn sleutels weer eens niet vind. Maar een nieuwe krijgen is me nog niet gelukt :-)

   Verwijderen
  2. Al die prullen heb je inderdaad nodig he! Een kleinere tas hou ik nooit lang vol, of ik pak gewoon een tweede mee. mijn ventje wordt er ook soms zot van, zeker als ik mijn sleutels weer eens niet vind. Maar een nieuwe krijgen is me nog niet gelukt :-)

   Verwijderen
 2. ik ben nu ook jaloers op die tas maar dit maken.... nee, jammergenoeg niet aan mij besteed want ik beschik niet over een naaimachine die leer aan kan (denk ik)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dankzij dit pakket geen naaimachine nodig gehad. Ik heb helaas ook geen machine die leer aankan. Ik heb alles met de hand in elkaar genaaid. Je krijgt het leer met al gaatjes in, het is dus een kwestie van met veel geduld alles met de hand in elkaar naaien. :-)

   Verwijderen
 3. Leuke tas! Binnenkort gaat die toch te klein zijn, hoor! 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig, je tas! Het stofje langs de binnenkant vind ik een zeer geslaagd idee.
  En een zeer leuke site. Ik heb ondertussen al een tas gepind om eventueel cadeau te geven als geschenkje.

  BeantwoordenVerwijderen