Mijn zwangerschap

/
7 Comments
Ik wil mijn blogje een naaiblogje houden, maar ik moet toegeven dat mijn blogje ook over mijn leven moet blijven gaan. Zo voel ik het toch aan.
En momenteel is het mijn zwangerschap dat heel veel bepaald. :-)

Even een korte update. (Of lange, Ik denk dat dit mijn langste blogbericht ooit wordt)

Hoe heb ik tot hiertoe alles ervaren? 


Ik wou al een tijdje een kleintje maar mijn ventje was hier nog niet klaar voor. Terecht eigenlijk, want ons huis was alles behalve klaar, we zaten in volle verbouwingen. Maar uiteindelijk gingen de verbouwingen vooruit en... tja ik heb hem overtuigd. Alles liep heel vlot, al snel stond ik op en begon over te geven. Zo kwam ik al snel te weten dat er iets aan de hand was.

Het is een hele tocht geweest met zeker wat ups and downs. De eerste drie maanden waren verschrikkelijk. Mijn zwangerschap geheim houden was onmogelijk. Minimaal 5 keer per dag overgeven, 3 kg afvallen in een paar weken, te laat komen op het werk wegens te ziek,... Ik dacht even "waar ben ik aan begonnen"!

Na die drie maanden kwamen er vele leuke dingen: naaiprojectjes, namen kiezen, geboortelijst leggen,... Allemaal zo leuk. Het enige mindere vond ik het gebrek aan tijd en energie. Zo veel dat ik moest doen, wou doen en geen tijd want steeds lang werken en vroeg in bed.

Ik ben nu al even gestopt met werken en het genieten is groot. De kwaaltjes zijn er zeker ook maar ik geniet van mijn buik! En alle leuke projectjes die erbij komen kijken!


5 dingen die ik niet kon missen tijdens mijn zwangerschap?  


 • Mijn Birkenstocks 
Ik heb minimaal al 3 maanden geen andere schoenen aangedaan. Enkel birkenstocks. Al een geluk heb ik keuze :-) Geen enkele andere schoen kon ik aanhouden wegens pijn in de voeten en jaja... door vocht gezwollen trollenvoetjes :-p 

 •  Riopan
Ik weet niet of jullie dit kennen maar het is een middeltje tegen maagzuur. Zodra mijn kleintje het kon, genoot hij ervan om op mijn maag te stampen. Met als gevolg: maagzuur. Riopan koop je bij de apotheker en is onschadelijk voor jou en je baby! Een reddende tip van mijn nichtje! Thanks! 

 • Bio oil 
Na 4 maanden zwangerschap verschenen er heel kleine striemen! Paniek! Ik ben bio oil beginnen smeren. Resultaat: De mini striempjes zijn zeker niet erger geworden! Nu zijn we bijna 9 maanden zwanger en is er bijna niets meer te zien! Ik geloof er dus in. 

 • To do lijstjes 
Veel te doen, veel in mijn hoofd, vermoeidheid, .... Alles tesamen zorgde ervoor dat alles wat niet opgeschreven werd onmiddellijk vergeten werd! To do lijstjes dus! 

 • Mijn vriendinnen 
Raad en daad van vriendinnen, bloglezers, kennissen,... met ervaring! Er werd heel veel gevraagd! "Hoeveel dekentjes moet ik voorzien, welke pampers zijn het beste, welke productjes heb jij gebruikt, is het normaal dat,..." 
Aan iedereen een dikke, dikke merci! 


Waar was ik totaal niet op voorbereid? 

De vermoeidheid!
Een baby brengt vermoeidheid, slapeloze nachten en een ander ritme. De laatste maand zwanger zijn zorgt ervoor dat je slecht slaapt. Daar was ik op voorbereid.
Maar het slecht slapen, geen energie hebben en de vermoeidheid was vanaf dag 1 bij mijn zwangerschap en is tot nu toe steeds gebleven. Continu moe zijn, geen energie hebben. Terwijl je zoveel wil doen. Dit vond ik echt niet leuk.
De tip van iedereen: middagdutjes doen, wel onmogelijk als je werkt natuurlijk!

De kwaaltjes? 

Kwaaltjes zijn er zeker aanwezig!

 • Rugpijn: te lang in 1 houding is onmogelijk. Niet te lang achter de bureau of op restaurant bijvoorbeeld. 
 • Maagzuur 
 • Pijnlijke voeten 
 • vocht 
 • vermoeidheid 
 • Moeilijke ademhaling: ik ga de trap op en ben buiten adem. 
 • emoties: de ene moment enorm happy zijn. De andere moment schrik hebben dat ik te happy ben en er iets gaat gebeurd om dit te veranderen. 
Het is een lijstje maar echt nog haalbaar. Ik moet wel toegeven dat de kwaaltjes tijdens het werken verschrikkelijk waren. Genieten van de zwangerschap gebeurde zelden. Nu ik niet meer werk is alles veel draagbaarder.  
Mijn tip voor andere zwangeren: blijf het werken niet rekken, geef toe wanneer het niet lukt en bespreek het eventueel met je dokter. Ik stopte 1 maand voor mijn uitgerekende datum en ik vind dit ideaal. 


De leukste momenten? 

Dat zijn er enorm veel. Hier een kleine opsomming:

 • Vertellen tegen mijn ventje dat hij papa wordt en het stelselmatig zien doordringen. Het had even tijd nodig :-) 
 • Beseffen dat mijn ventje enorm fier is op zijn toekomstige zoon en hem ontzettend graag ziet. 
 • Het goede nieuws vertellen aan vrienden en familie. 
 • De bewegingen die je voelt in je buik. Zelfs nu vind ik het nog steeds fantastisch. 
 • De bezoeken aan de gyne, nog eens kijken naar zijn snoetje en luisteren naar zijn hartje. 
 • shoppen voor de geboortelijst en zijn eerste kleertjes. 
 • Het vragen van de meter en peter. (Er zijn traantje en alcohol gevloeid :-) ) 
 • ... 

Waar ik het meeste naar uitkijk? 

De eerste moment waar ik even tijd heb om rustig mijn kleintje van top tot teen te kunnen bekijken.
Het liefst even helemaal alleen met hem, eens volledig mijn ding ermee doen. Gewoon staren en voelen. :-)


Voila, dat is zo een beetje mijn verhaal van de voorbije 9 maanden. Momenteel is het nog enkele dagen te gaan voor de uitgerekende datum. (19 sept). Het kan dus iedere moment zijn. Spannend!

Ik hou jullie op de hoogte!


You may also like

7 opmerkingen :

 1. Ik wens je vlotte bevalling en hele fijne momenten samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik duim voor jullie alle 3 , nog effen afzien en dan krijgen jullie een super beloning!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een goede bevalling toegewenst en een heel fijn eerste moment tussen jou en jouw baby. We hopen hem hier binnenkort ook te mogen bewonderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo nieuwsgierig naar dat nieuw leventje <3 Geniet ervan. x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat spannend! En wat leuk om te lezen. Die van mij is inmiddels 3 maanden oud en dit verhaal lijkt al zo lang geleden voor mij (terwijl die laatste weken zwangerschap máánden leken te duren). De cliché's zijn waar, als hij er eenmaal is, gaat het supersnel!
  Heel veel succes nog! Ik ben heel benieuwd hoe het je vergaat! (En ik zal vannacht ook aan jouw slapeloze nacht denken, terwijl mijn kleintje mij wakkerhoudt ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een spannende laatste dagen... Ik hoop dat je je fit voelt! Je hebt al zoveel kwaaltjes het hoofd geboden, nu moeten die laatste dagen ook wel lukken ;) Wat een prachtig mooie buikfoto trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :D wat leuk, ik herken het merendeel wel :)

  BeantwoordenVerwijderen