Een ingewikkelde, aangepaste Gig

/
8 Comments


Lang geleden begon ik tijdens de les aan de Gigjurk uit LMV.
Het was een extra projectje omdat ik altijd veel voorsta op mijn medeklasgenoten.

Na een kleine discussie met de leerkracht werd de stof geknipt.
Mijn lerares beweerde dat de naadwaarde al in het patroon berekend zat, ik dacht dat het nog bij te tekenen was. Ik luisterde en tja….

Toen is de miserie begonnen. 

Naadwaarde moest er toch nog bij, voor een keertje had ik eens gelijk.
Het was een gepruts en alles wou niet van de eerste keer lukken. De elastieken werden geprobeerd, terug losgemaakt en vervangen door frons, de schouderstukken werden regelmatig losgemaakt en de frons werd verkleint,…

Veel geknoei en wat bleek: het was te kort, trok scheef en was toch niet helemaal mijn ding. Het stukje verdween in de kast om nu (een schooljaar later) teruggevonden te worden.

Poging 37 het werd afgewerkt en ik begon het te zien als lange T-shirt in plaats van een kleedje. Ik maakte ook een bijpassend stoffen riempje om wat taille te voorzien.

Het is nog niet 100% mijn ding, ik vind het wat veel 'poefen' aan het bovenstuk. Het voordeel is wel: nu lijk ik plots toch een boezem te hebben.
Mijn vriend vind het mooi dus we dragen het!
Mijn gig werd dus een lange T-shirt ideaal in combinatie met een skinny.

Stof: Jullija’s Antwerpen
Patroon: gigjurk La maison Victor

Vlak nadat mijn gig afgewerkt werd zag ik de versies van Khadetjes en miniemie. Uit hun uitleg kan ik opmaken dat ook zij problemen hadden bij het maken bij deze jurk. Ze lijkt simpel maar schijn lijkt te bedriegen.
Ik wou dat ik hun verslagen iets vroeger had gelezen, had me bijvoorbeeld kunnen besparen van het te kort knippen. Ik twijfel wel nog steeds om het niet terug uiteen te halen en te kiezen voor plooien in plaats van frons (zoals minniemie).
We zien wel!

Sorry voor de stomme foto trouwens. Het begon net te regenen dus geen tijd om een nieuwe te trekken of om een mooiere locatie te zoeken.


You may also like

8 opmerkingen :

 1. Ik vind dat je het goed opgelost hebt en het staat je hartstikke leuk! En met de foto is niks mis hoor :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb je het toch nog afgewerkt, want het staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa, ik heb mijn twijfels bij het model in het algemeen) maar jij komt er heel goed mee weg! Idd, even knop omdraaien en zien als tuniek e Voila!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, ik vind het u anders wel staan - beter dan ik, echt! Maar daar alle pogingen kan ik me goed voorstellen dat je het even gehad hebt, met dit korte ding ;). En je keuze om geen elastiek in het schouderstuk te stoppen is mooi! Ik maak het modelletje zeker opnieuw (als er weer wat meer zon op komst is), maar met heel wat aanpassingen (geen elastiek of frons, maar plooitjes en nog wat extra lengte ;)).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het staat je, zo met die skinny! Ik blogde de mijne vanochtend, en serieus, ook ik heb gevloekt en gezucht. Een rotjurk was het, tijdens het maakproces. Maar nu ben ik er wel blij mee! Volgende keer maak ik ook platte schouderstukken, dat is zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jouw gig is heel tof met dat riempje en skinny broek! Leuke combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen