Zeverdoekjes: noodzakelijk bij mijn ventje

/
14 Comments
Zeveren, dat kan mijn ventje goed.
Veel mensen denken dat hij al tandjes krijgt. Maar nee, hij zevert gewoon heel graag :-).

Van kletsnatte T-shirts houd hij niet, terecht. Dus mama moest een oplossing verzinnen.
De kast met stoffenrestjes werd leeggehaald en er werd snel een patroontje getekend.

Het was even zoeken naar een goede sluiting. Uiteindelijk koos ik voor opgenaaide velcro (ondanks dat ik niet zo een grote fan ben van velcro):

 • Ik maakte mijn doekjes in tricot, veel zachter en geen strijkijzer nodig :-). Maar hierdoor blijft een kamsnapje niet goed zitten. (Ook niet als je verstevigd met vliseline) 
 • Strijkbare velcro komt los na het wassen. 
Hier het resultaat: 

De doekjes zijn nu nog vrij groot maar mijn ventje groeit enorm snel. Zo kunnen ze nog even mee! 
Wat gebruiken jullie als sluiting voor de doekjes? Zijn er nog andere opties dan velcro? 
You may also like

14 opmerkingen :

 1. Ik steeds kampsnaps maar wasvin katoen.. leuke collectie.. welke steek gebruik je om te topstitchen in tricot?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe het met een kleine zigzagsteek (ik zet het iets kleiner dan 1). Dan rekt het een beetje en het lijkt toch recht. Ik heb een stretchsteek op mijn machine maar dat stikt wat trager.

   Verwijderen
 2. Bij tricot gebruik ik de Jersey drukknopen van Prym, misschien is dat een idee voor de zeverlapjes? Bij velcro heb ik schrik dat ik soms z'n haar meetrek (Mats heeft veel en lang haar lol) Hoe heb jij een patroon getekend? Zeverlapjes zullen hier ook nog van pas komen peins ik :-) Ideaal voor restjesverwerking!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci! Ik gebruik zoveel kamsnaps dat ik vergeten ben dat die van prym ook nog bestaan! Zullen idd beter werken.
   Ik zal dit weekend eens zien of ik het patroontje online kan krijgen. Dan kan je het eens zien ☺. Is inderdaad heel goed voor de restjesverwerking!

   Verwijderen
 3. Ik gebruik toch kamsnaps in tricot zeverdoekjes. Ik heb er al veel gemaakt en ze worden veel gebruikt. Ik heb ze niet verstevigd en heb er slechts 2 weg moeten doen vanwege uitscheuren. kkittenband en ik zijn geen vrienden. Ik vergeet ze namelijk te sluiten waardoor het lelijke plekken geeft op ander wasgoed 😖.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel ik en klittenband zijn zeker ook geen vrienden. Hetzelfde probleem in de was en ik heb altijd schrik dat ik hem ermee'ga pijn doen in zijn nekje.
   Ik had er gemaakt met snaps en heb er heel veel moeten wegdoen. Allemaal bijna een knopje verloren. Daarom uiteindelijk toch voor velcro gegaan.

   Verwijderen
 4. Ik gebruik Kamsnaps maar als dat niet lukt in tricot, velcro die je kan stikken. Gebrukikte je zelfkelvende velcro of lees ik dat verkeerd? In tricot kan je misschien ook van die Prym drukknooopjes gebruiken die een stukje van de stof doorlaten. Je ziet die ook bv bij gekochte rompertjes. Een Prym variotang is dan een handig hulpstuk om ze vast te maken. Ik denk dat die drukknoopjes nog het beste alternatief zijn voor tricot.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die knopjes ga ik zeker proberen! Denk dat die inderdaad de beste oplossing kunnen bieden! Ik gebruikte eenmalig zelfklevende velcro maar die lag er al na 1 wasbeurt of dus nu worden ze allemaal aangenaaid! ☺

   Verwijderen
 5. Al mijn doekjes zijn in tricot, en ik gebruik kamsnaps. Ik strijk op de achterkant een stukje flockfolie, dat houdt beter dan vlieseline vind ik. Ik zet twee kamsnaps zodat de maat wat kan aangepast worden. Ik gebruik ze trouwens ook vaak als sjaaltje, lekker makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Flockfolie. Super idee! Dat is inderdaad veel steviger! Merci, ga ik zeker eens proberen! Ik vind de doekjes ook gemakkelijk. Hij heeft het bijna constant aan ☺

   Verwijderen
 6. Ik maak de achterkant van Taslan-stof (regenjasstof), waardoor de kamsnap wel blijft zitten in tricot. Ik doe ze dan wel door beide lagen stof.
  Ze zien er wel erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Taslan, niet slecht maakt ze ineens nog beetje waterdicht.
   Gebeurd nog vaak dat de zever erdoor loopt ☺

   Verwijderen
 7. Ik gebruik wel kam snaps met versteviging. Bij mij blijven ze wel goed zitten. En dat komt goed uit, want klittenband sjaaltjes rukt hij los...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Momenteel trekt hij nog niet aan zijn sjaaltjes dus nu blijven ze nog aan. Maar wel iets dat er waarschijnlijk nog zit aan te komen. Ik ben blijkbaar nogal brut met mijn knoopjes want ik verlies ze heel regelmatig.

   Verwijderen