Mijn feestdagen outfit

/
7 Comments
Nog steeds een "hakkenverbod".
Voetproblemen zorgen ervoor dat ik geen hakken mag dragen.
Ik vind mezelf niet mooi met een kleedje en schoenen zonder hakken (lees: te grote voeten voor mijn gestalte), dus dit jaar dragen we een broek!

We gingen dus op zoek naar iets feestelijk voor op die saaie broek. (Wel een kleine feestje: ik geraak terug in mijn favoriete-voor-mijn-zwangerschaps-broeken!) 

En ik vond...

MonDepot + LMV = gegarandeerd succes!


 Het patroon

Ik koos opnieuw voor de Cloe vest van La Maison Victor. 
Ik vind het een super patroontje, de vest zit ontzettend snel in elkaar. En er zijn geen speciallekes die veel werk vragen (geen rits enzo...). 

Het grootste probleem was de streepjes overeen laten komen. Ik deed enorm mijn best om mijn stof doorlopend te knippen. Toch bleek er een foutje in het patroon (ik  weet niet of ik het verkeerd overtekende of het verkeerd in het boekje stond). Het achterpand bleek korter te zijn dan het voorpand. 
Hierdoor geen doorlopende streepjes. Het valt al een geluk niet op. 
Maar tip aan jullie: misschien eerst eens nameten voor je begint te knippen! 

Nog een kleine noot: ik twijfel eraan om de vest toch iets meer in te nemen aan de taille. Om toch iets meer figuur te geven. 
Stof 


Bij Mon Depot vond ik het ideale stofje. Soepel maar toch stevig genoeg voor een vest, leuke streepjes, toffe kleurtjes en zelfs een mini sprankeltje glitter. 

Deze keer koos ik ervoor de vest niet te voeren. De stof is langs de achterzijde ook heel mooi en mag gezien worden. Spaarde me ook wat werk uit :-) Voila, Deze outfit werd gedragen met kerst. Ik voelde me er goed in, wat nog steeds het belangrijkste is! :-) Hebben jullie een zelfgemaakte outfit gedragen?


Bij deze nog even:

Prettige Kerst!! You may also like

7 opmerkingen :

 1. 't Moet niet altijd een kleed zijn om er goed uit te zien!
  Heel schoon vestje! :) En olééé voor de broek!

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi! Ik wil hem ook graag nog maken deze vakantie, maar ik ben volop bezig met de Lorajurk momenteel. Ik zou hem precies ook een beetje innemen in de taille ...
  Groetjes

  http://tussensoepenpatatten.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Ik vind het leuk als hij ruim om je heen hangt. Supermooi.
  Ik heb een kleedje gemaakt: lora jurk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een jumpsuit gemaakt voor de feestdagen,sunny pants maar smallere pijpen en bovenstuk van een jurk ook uit LMV maar kom nu eventjes niet op de naam ervan.En erop een Chloé jas met bijpassende clutch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig ,zou de vest ook iets innemen maar het is wel erg in om een oversized vest te dragen..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blijft een leuk patroon! Wil hem ooit ook nog eens maken. Mijn plan was om met kerst mijn eerst zelfgemaakte shirtje aan te doen. Helaas leek het patroonblad wel een schatkaart :( Dus in het nieuwe jaar naar mijn tante, zodat ze mij verder kan helpen. Hopelijk lukt het dan wel, en draag ik volgend jaar met kerst. Wel iets zelfgemaakt. Ik ben helemaal verliefd op het stofje van jou vest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het super! Jammer dan je nog geen hakken kan dragen (en vooral om de reden), maar dit is een meer dan waardig alternatief. Echt heel mooi gemaakt, het staat je geweldig! En wat de taille betreft, dat is louter een kwestie van smaak denk ik, zo is ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen