Slaapzacht, Zachte nacht. De Zo Geknipt Slaapzak

/
10 Comments
Mijn kleintje wordt de beste slaper dat er maar kan zijn :-). Doorslapen en zelfs uitslapen.
Ik kan maar dromen hé :-)

Aan zijn beddengoed zal het zeker niet liggen want ik ben vanalles aan het maken!

Voor zijn eerste maandjes werd er een super zacht slaapzakje en dekentje gemaakt.

Het patroon van het slaapzakje


Het patroon is het 'zachte nacht' slaapzakje uit zo geknipt 2. Ik ben volledig verzot op het eindresultaat. Zo een ontzettend leuk slaapzakje. Het patroon zorgt voor alle kleine details.Hoewel ik het fantastisch vind, weet ik niet of ik hier nog vele van ga kunnen maken. Het is namelijk een tijdrovend patroon. Veel prutswerk. Ik hoop dat ik ooit nog de tijd en moed vind om er eentje bij te maken. :-)

Aanpassing: mijn schoonfamilie zag me het patroontje overtekenen en vonden het nogal klein. Twijfel sloeg toe. Even nagehoord bij anderen die het kleinste maatje al maakten. Blijkbaar hangt alles van je baby af, sommigen konden er enkele maanden in slapen, Anderen waren er zeer snel uitgegroeid.
Ik heb het patroontje daarom 10 cm verlengt. Ik vind het resultaat iets minder mooi maar hoop zo minder snel het te moeten wegleggen.

Stof van het slaapzakje 


De grijze stof is het zachtste flannelletje dat ik ooit heb gevoeld! Zalig zacht en lekker warm. De binnenkant is een effen okergele, zachte katoen. Aangezien het flannelletje lekker warm is heb ik ervoor gekozen om het slaapzakje niet te voeren.

flannelletje is gekocht in Nostex Wilrijk. De gele stof en de rits komen van Veritas.Het dekentje 


Om toch voorzien te zijn op zeer koude momenten maakte ik nog een lekker zacht dekentje.
Zeer simpel: 1m op 1m. Afgeronde hoekjes.


Met de tijgerstof was het liefde op het eerste gezicht. Het was het allerlaatste stuk bij Georgette, van geluk gesproken. :-)
De zwarte stof is een joggingstof van Obade Naailabo te Deurne.

Hoeveel slaapzakjes hebben jullie liggen? Ik wil er zeker nog enkel bijmaken ter reserve of voor in het bedje, voiture,... Maar geen idee hoeveel ik er zou moeten hebben. 

Nu al een dikke merci aan al mijn volgers, die me steeds bijstaan met complimentjes en raad. Ik vind het fantastisch om raad en daad te krijgen van jullie allemaal! Ik zou anders niet goed weten hoe mijn "babynaailijst" aan te pakken!
Binnenkort volgt er een leuke give away om jullie allemaal te bedanken! Nog even geduld! :-)You may also like

10 opmerkingen :

 1. Mooie stoffencombinatie :-)! Hier nog geen kindjes dus met je vragen kan ik je niet helpen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke slaapzak! Ik heb er 3, omdat er nog wel eens ongelukjes gebeuren....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooie spullen! Dat kleintje zal niks tekort komen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 1 aan, 1 in de kast en 1 in de was. Dan zit je altijd goed. Ik heb onlangs de lua van straight grain gemaakt. Minder tijdrovend en ook heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 1 aan, 1 in de kast en 1 in de was. Dan zit je altijd goed. Ik heb onlangs de lua van straight grain gemaakt. Minder tijdrovend en ook heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige slaapzak en dito dekentje. Hier hadden we 2 zomerslaapzakken en 1 warme winterslaapzak. Maar de meisjes hebben hier zeker niet langer dan een jaar gebruik van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw! Die stofcombinatie doet het patroontje alle eer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo! Supermooie slaapzak! Ik heb er maar eentje gemaakt voor 0 maand. Zo snel maken ze dat niet vuil als ze zo klein zijn en nu zeker in de zomer: 's morgens in de was, een dagje aan de lijn en 't is droog om 's avonds terug aan te doen :-)
  En dat dekentje... heel heel heeeeel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vergeet nog te zeggen dat ons kleintje tot haar 3 maand in de kleinste maat van de slaapzak gekunnen heeft. Daarna zat ze echt met haar voetjes tot aan het einde...

   Verwijderen
 9. Supermooi, dat wordt een baby met stijl!
  Wij hadden er zeker twee à drie per seizoen, maar investeer inderdaad maar niet te veel in de allerkleinste maat. Wij hebben onze baby's trouwens de eerste maanden ingebakerd met een doek, dus we hadden toen nog geen slaapzak nodig.

  BeantwoordenVerwijderen