Once I was a little Girl: de salopette

/
3 Comments
De Once I was a little girl rond vond ik de makkelijkste om te kiezen.Het doel was om een foto van vroeger (eentje van jezelf op max 6 jarige leeftijd), na te maken. Maar dan natuurlijk in een modernere versie.

Ik heb namelijk altijd al een salopette willen maken.

Na een kijkje in mijn fotoboeken bleek dat mijn ouders ook ooit een salopettenliefde hebben gehad. Ik heb er gehad in alle kleuren en vormen. Zelfs knaloranje met fleurige bloemen!
Ik koos ervoor mijn stoere jeanssalopette na te maken. Ik vind het nu nog steeds ontzettend cool!

Dit is mijn moderne versie:Het patroon 
Ik kocht online het toffe patroon van pauline alice. 
Echt een leuk patroontje met duidelijke uitleg. Ook zeer vriendelijke service: ik had wat problemen met het downloaden (volledig mijn eigen schuld) maar ze waren zo vriendelijk om me onmiddellijk te helpen! 
Het blijken kleine maatjes te zijn. Ik had niet goed nagemeten dus ik heb wat verstelwerk moeten uitvoeren!
Dus tip: zeker goed nameten voor je een maat kiest! 
De uitdaging van dit patroon ligt in het gebruiken van de platte jeansnaad (geen idee hoe het echt noemt). Maar ik herinnerde me dat deze naar ooit heel duidelijk werd uitgelegd in the great british sewing be. (aflevering met de dungaree). 

De stof 
De stof kreeg ik een tijdje geleden van mijn grootmoeder. Het is een heel soepele jeans. Leuk om mee te werken en het valt leuk. Helaas al minstens 10 jaar oud dus ik denk niet dat ik het ga kunnen bijkopen :)

De accessoires 
Op de foto van vroeger zie je een klassieke, ouderwetse, superwarme muts. Het deed me nadenken over de warmte van sjaal en muts in 1.
Ik maakte op basis van dat idee een kapsjaal of een sjaalkap. Het is maar hoe je het bekijkt :)
In een volgende post vertel ik er meer over.

Denken aan vroeger, deed me onmiddellijk ook aan een boekentasje denken. Dus dat maakte ik natuurlijk ook! Een kleintje, dat kan dienen als sjakos :)  Ik blijf een handtassenmadam :)
Ook dit laat ik in een later blogbericht beter zien.

You may also like

3 opmerkingen :